Kursus og læring

Vi bestræber os på at levere de bedste kurser inde for alpacaer, til en fornuftig pris og med en blanding af praktisk og teoretisk indhold. Vi deltager selv i kurser i både ind- og udland, hvor vi kan. Vi ønsker fortsat at finder den nyeste viden. Og videre formildler den på en rolig og forståeligt måde, så alle kan være med. 

En god start med alpacaer

Dette populære kursus, er for dem, der overvejer alpacaer; dem der har bestemt sig for alpacaer og dem der lige har købt de første. Det er et opstart kursus, hvor vi gennem praktisk øvelser og teori kommer godt rundt om de vigtigste ting man skal bruge for at starte godt op med alpacaer.

Indhold: Alpacaens behov, overvejelser der bør gøres før indkøb af de første alpacaer, fodring, generelt sundhed, huld vurdering/body score, håndtering og grime tilpasning, klipning af klove

Kursuset er for op til 8 deltager, og ligger normalt i den kolde tid september til marts.

Deltager pris 700 kr.8 timer med frokost

Næste kursus 23-04-22 Book her

 

Føl fra fødsel til fravænning .

På dette kursus tager vi dig igennem hele forløbet med føl. Vi kommer ind på fødsel, de vigtig første dage, sundhed, vækst, fravænning og træning.  Så du følger dig helt klar og sikker omkring føl. Kursuset ligger normalt i marts og novenber.

Indhold: Tiden op til foling, fødslen; normal og tegn på problemer, fødselshjælp; hvornår og hvordan, gode rutiner omkring føllene i den første tid, gængse udfordringer og løsnings forslag, fravænning og den første træning. Prægning og fejl prægning.

Deltager pris er 1200 kr. (7-8 timer) med frokost

Næste kursus forventes i April 2022.

Alpaca sundhed

Med dette kursus går vi dyber ind vital viden om sundhed og helbredsmæssige udfordringer. Hvordan forebygger man og sikre en sund alpaca besætning. Vi kommer ind på flere af de sygdomme, der plager alpacaer. Kursuset afholdes normalt 1-2 gange om året i vinterhalvåret og opdateres løbende med ny viden.

Deltager pris er 1200 kr. (7-8 timer) med frokost

Næste kursus forventes i Marts 2022.

Tema Kursus - 2022: Robin Nãsemann

Vi vil bestræbe os på en gang årligt at invitere en dygtig og kompetent person (evt. alpaca dommer) fra udlandet til at komme og fortælle om uld, show, typer, kvaliteter, eller hvad andre emner vi kan komme i tanke om.

Du får en unik mulighed for at lære mere om alpacaer og få et indblik i alpacaerens verden fra et professionel synspunkt. Vi deltager selv i kursuset, som er på engelsk. Ligger normalt i marts.

Deltager pris afhænger af foredrags holder

 

I år har vi inviteret den internationale alpaca dommer Robin Nãsemann, som vi af flere omgange har hørt rost til skyerne for et fantastisk engagement. Hans viden og formidlings evner omkring vurdering af dyrs typer og uldkvaliteter skulle være fænomenal. Hans "roadshow" indeholder uldprøver fra mange af verdens bedste alpacaer og skulle være en fantastisk oplevelse at være del af. Så vi glæder os selv om børn til jul og håber meget det kan lade sig gøre på trods af corona.

Dato 5/2-22 (UDSOLGT)

Pris 1200 kr/deltager 10 timer inkl frokost og aftensmad

 

Bookning og bestilling

Book i vores webshop på email, tlf. eller via Facebook/Messenger.

 info@virkelystalpacafarm.dk

+45 24248884

https://www.facebook.com/Virkelystalpacafarm

Virkelyst alpacafarm, Nybrovej 71, 6851 Janderup (Varde)